FŐOLDAL  |  Macaron Nap 2015.

Macaron Nap 2015. - Összefoglaló

Fotók - Macaron Nap 2015.

Macaron Verseny EREDMÉNYEK

AMATŐR kategória, szabadon választott íz

1. Péhl Zsóka (kávés-vaníliás)
2. Péhl Zsóka (étcsoki-rumosmeggy)
3. Palika Éva (bergamot)

PROFI kategória, szabadon választott íz

1. Desszert.Neked (zöldborsó-wasabi)
2. Felföldi Passionerie (mangó-málna)
3. Mészáros Cukrászda (eper-pezsgő)

PROFI kategória, sós íz

1. Desszert.Neked (libatepertő-csokoládé)
2. Bolka Bonbon (zöldfűszeres kecskesajt)
3. Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda (tökmaglisztes cékla)

Lezajlott a negyedik Macaron Nap is az Akvárium Klubban. Ismét nagy siker és rendkívüli érdeklődés övezte az eseményt. A helyszín ezúttal is azonnal megtelt, de elmondhatjuk, hogy idén először kezelhető volt a "tömeg", azaz senki nem állt (reméljük) túl sokáig sorba, ami elsősorban az Akvárium kiváló szervezésének volt köszönhető. 9 profi cukrászda hozta fantasztikus macaron választékát, a legtöbben új ízeket kísérleteztek ki az esemény alkalmából. Nagy sikert aratott az éclair fánk, de a koktélokat és macaronra hangolt italokat is szívesen fogyasztotta a közönség. Imádták a parfümőr már megszokott illatjátékát, kiugró sikere volt a terem sarkában felállított selfie gépnek is, ahol a látogatók magukról készíthettek profi fotókat. A gyereket arc és csillámfestő, valamint a Francia Iskola pedagógusai foglalták el színes programokkal. Lovász László műsorvezető és Jókuti András szórakoztatta a közönséget folyamatosan, a színpadi programokat is sokan érdeklődéssel figyelték. A Macaron Verseny eredménye nagy meglepetést hozott: az idei Macaron Nap 4 új kiállítójából 3 is díjat szerzett (Felföldi Passionerie, Mészáros Cukrászda, Zila Kávéház és Cukrászda), külön öröm volt a szervezőknek, hogy a Mészáros Cukrászda Szombathelyről érkezett hozzánk, így most már elmondhatjuk, hogy nem csak Budapestre koncentrál az esemény. Az első díjat mindkét profi kategóriában a Desszert.Neked csapata hozta el.

Köszönjük még egyszer mindenkinek, aki velünk volt, jegyet vásárolt, írt rólunk, kiállítóként szerepelt vagy bármilyen módon részt vett a negyedik Macaron Napon, a macaron és a francia kultúra ünnepén.

Sokan érdeklődtek az eseményen dekorációként kihelyezett plüss macaron párnák iránt, mostantól ismét kapható, ehhez csak írnotok kell az info@macaronnap.hu-ra és 1-2 napon belül már a tiétek lehet. (Ára: 3.800 Ft)

A végleges kiállítók listája:
Bolka Bonbon
Desszert.Neked
Cake Shop Budapest
Felföldi Passionerie
Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
Mészáros Cukrászda
SUGAR! shop & confectionary
Vanilin Cukrászda
Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda
a table! boulangerie - patisserie (éclair)
Kem Bubble Tea Bar (macaron ízű buborékos tea)
Sarki Fűszeres, TÜTÜ Bár ("macaron" szendvics)
Le Parfum - Zólyomi Zsolt Parfümériái (Ladurée illatgyertyák)
Boutiq'Bar (Zwack & Soda koktélok)
Lycée français Gustave-Eiffel de Budapest (gyermek foglalkozás)
Arcfestés, Csillámtetoválás, Henna - Anna Csodaországban
Selfie Machine

Program:
Kapunyitás 14 órakor
14:00 Megnyitó - Lovász László, műsorvezető és Boros Regina, főszervező
14:30 "Az Év Macaronja" Macaron Verseny megkezdése
15:00 OXO Labs - Oszkó Péter
15:10 A Francia Iskola bemutatása
15:20 A zsűri bemutatása: Mautner Zsófia (Chili&Vanilia ), Varga Margit (Zazzi Cukrászda, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete), Caroline Zeltz (cukrász, Francia Kereskedelmi és Iparkamara), Kárai Dávid (főszerkesztő, Nosalty.hu), Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő), Stephane Gerphagnon (mester cukrász, á Table!), a macaronok értékelésének megkezdése
16:30 A kiállítók bemutatása - folyamatosan
17:30 Merci Budapest, a Francia Iskola kisfilmje
17:50 Geszti Péter és Gianni Annoni - "francia vagy olasz?" színpadi beszélgetés, macaron divat: Bódi Eszter és a BodiEs multifunkcionális sál bemutatása
18:30 Macaron Verseny eredmény hirdetés
19:30 Élelmiszerbank

Támogatóink:
NoSalty a Webszakácskönyv, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, We Love Budapest, Stylemagazin, OXO Labs, CCI France Hongrie, Institut Français - a 15. Frankofón Fesztivállal együttműködésben, Koronás Cukor, Wonders Macaron- és Ajándék Webshop, Vis Vitalis.

A rendezvényen megmaradó macaronok egy része felajánlásra került az Magyar Élelmiszerbank Egyesület számára.