Tanácsok és praktikák a nyári költöztetéshez

Az első dolog ami a nyárra tervezett költöztetéskor eszébe jut az emberek, az minden kétséget kizáróan a hőség. A nyári melegben minden fizikai aktivitás túlzottan megterhelő, pláne, ha arra gondolunk, hogy nehéz dobozokat, bútorokat kell mozgatnunk, kocsiba be, majd kipakolnunk.

A nyári szezon, de különösen a nyár közepe, és vége főszezonnak számít a költöztető cégeknél, hiszen véget ér az iskola, lemegy a nyaralás, és mindenki időben elkezd készülni az őszre, és nyáron oldja meg a költözködést, hogy a vakáció végeztével ne kelljen ezzel bajlódni.

Éppen emiatt a nyári költöztetés sokszor drágább is, hiszen a költöztető cégek ilyenkor jobban túl vannak terhelve, a megnövekedett munka, és a nyári hőség miatt is.

Lássuk mi az amire a nagy melegben fokozottan érdemes figyelni.

Megfelelő folyadékbevitelre:

Mivel a nagy melegben átlagosan is több vízre van szükségünk, ha pakolunk, költöztetünk, akkor pedig kifejezetten. Célszerű tehát a kora reggeli órákra időzíteni a költözést, hogy lehetőség szerint még a déli rekkenő hőség előtt végezzünk, vagy legalábbis a költözés nehezebbik részén túl legyünk.

Minden esetben legyen nálunk víz a rendszeres folyadékpótlás miatt. A nyáron az ajánlott napi folyadékbevitel 3-3,5 liter. Legalkalmasabb a víz. Kerüljük a cukros, szénsavas és alkoholos italok fogyasztását.

Kényelmes és jól szellőző ruhát viseljünk

Ez azonban kissé bonyolultabb kérdés. A nagy melegben minél lengébb és kényelmesebb öltözetben szeretne lenni mindenki. Azonban ezeket a ruhadarabokat érdemes nagyobb körültekintéssel kiválasztani.

Viseljünk olyan pólót ami pamut anyagú, jól szívja a nedvességet. Ne legyen túl bő, hiszen beleakadhat bármibe. A lábbeli soha nem lehet, papucs vagy szandál. Mindenképpen jól zárt cipőt, esetleg munkavédelmi bakancsot használjuk, az esetleges balesetek elkerülése érdekében. A papucs pakolás közben, vagy például lépcsőn cipekedés közben rendkívül balesetveszélyes, akár súlyosabb sérülést is szenvedhetünk, mely kórházi ellátást igényelhet.

Védjük a fejünket a napszúrástól

Ha sokat kell tűző napon például kocsiba ki, és be pakolni, érdemes a fejünk védelmére is gondolni. Viseljünk kalapot vag sapkát, hogy védjünk fejünket a napsugaraktól, és elkerüljük a napszúrást, mely kellemetlen napokat okozhat számunkra. Mossuk meg arcunkat többször hideg vízzel, hogy felfrissüljünk.

Erre akkor is érdemes odafigyelni, hogyha csak kisebb költöztetést rendeltünk. A fent felsorolt dolgokra ilyen esetben is figyeljünk oda.

Az élelmiszerek gyors és hűtött költöztetése

Nyáron az első és legfontosabb az élelmiszerek A-ból, B-be történő átpakolása. Ez legyen az első. Jég akkuval, hűtőtáskában költöztessünk át mindent. Amennyiben az új helyen nincs hűtőszekrény abban az esetben a régi hűtőszekrény elsők között történő átszállítása rendkívül fontos lehet. Így a hűtött ételeink nem romlanak meg.

Ne feledjük, nap végén jutalmazzuk meg magunkat.

Amennyiben a lakás klimatizált gondoskodjunk róla, hogy kellemes hőmérsékletre hűtsük, hogy a fárasztó nap után ki tudjuk pihenni magunkat, ne kelljen hőségtől szenvednünk még éjszaka is.