Elronthatatlan sajtos rúd receptek

A sütemények világában sokszor nem a nagyon édes, csokis, vaníliás stb. sütemények kerülnek első helyre, hanem inkább a pogácsa, sós kifli, sajtos rudacskák. Ez utóbbiak a háziasszonyok kedvelt receptjei hiszen egyrészt ezeket a süteményeket szinte mindenki szereti, másrészt pedig nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni.

Azok számára is ajánlott például az sajtos rúd recept, akik ritkán szoktak sütni. Ha a szakácskönyv lapjait forgatjuk, vagy nagymamánk régi receptes füzetét, vagy akár az internet világában keresgélünk elronthatatlan sajtos rúd receptekkel találkozhatunk. A sajtos rúd receptek közül mindenik egyszerűen és viszonylag kevés hozzávalóból elkészíthető. A tészta alapja a meghatározó, vagyis ehhez nincs szükségünk másra, mint lisztre, margarinra, tejfölre, tojásra és élesztőre, na meg természetesen sajtra is.

A már felsorolt hozzávalókat egy nagyobb tálba összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, nem igényel kelesztést, ami még inkább lerövidíti a sütés idejét. A kinyújtott tészta tetejét tojásfehérjével megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal. Ha ezzel is megvagyunk, akkor mindenki saját maga dönti el, hogy miképpen darabolja fel, késsel vagy derelyevágóval, kisebb vagy nagyobb csíkokra stb., majd rudacskákat a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb. Az elronthatatlan sajtos rúd receptek titka, hogy előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük. Természetesen ezt az alapreceptet lehet még fokozni, a sajt mellett szórhatunk rá magvakat, vagy akár a tésztát pizza fűszerekkel ízesíthetjük.