Csomagtartó tisztántartása

A csomagtartó szőnyegeket és csomagtértálcákat nem soroljuk alapvető járműipari termékek kategóriájába.Valljuk be, nem fordítunk kellő figyelmet a csomagtartónkra, általában csak akkor érezzük a védelem hiányát, amikor már késő.

Próbáljuk meg kideríteni, hogy miért kell mégis autótónk csomagtartóját ellátni megfelelővédelemmel.

Mire jó a csomagtértálca?

Az autó csomagtartója gyakran nagy segítséget jelent, legyen szó akár kirándulásról, vagy vásárlásról, vagy nyaralásról. Elkerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb, de valami biztosan kiborul vagy kifolyik a csomagtartó gyári burkolatára, a foltok kerülhetetlenek. És nem mindig lehet megszabadulni tőlük, függetlenül attól, hogy milyen speciális „kémiai” anyagot használunk ellenük. Nefeledkezzünk meg a szemétről, és a homokról, amely idővel felhalmozódik és elszennyezi a szállított poggyászt is.

Foltok, szagok, könnyen elkerülhetők csomagértálca használatával.

  • Először is, nedvességvédelmet nyújt a csomagtérben, ami azt jelenti, hogy bármilyen kiömlött folyadék sem károsíthatja a kárpitot.
  • Másodszor a csomagtértálca megakadályozza az gyári kárpitmechanikai károsodását (karcolódást, kopást).
  • Harmadszor, a csomagtértálca segítségével könnyebb tisztán tartani a csomagtartót. A felhalmozódott szennyeződés és homok a csomagtértálca felületén gyűlik fel, amit egy nedves törlővel egyszerűen letisztíthatunk.

A csomagtértálca a lehető leghosszabb ideig jó állapotban tartja az autónk csomagtartóját. A szép tiszta és sérülésmentes csomagtartó autónk értékét is növeli. Senki sem vásárol szívesen, kopott és piszkos csomagtartójú autót.

Csomagtértálca vagy szőnyeg?

A csomagtartó használatának gyakorisága és a szállított tárgyak alapvetően meghatározzák a választást. Ha a csomagtartót ritkán kell használni, akkor a textil modellek minimális védelme is elegendő. A csomagtér folyamatos használata esetén vastagabb, tartósabb szőnyegre, vagy a praktikus gumi csomagtértálcára van szükség. Manapság nagyon sok gyártó kínál csomagtértálcát, így bármilyen autómodell tulajdonosa könnyen megtalálhatja a neki megfelelőt.