Így segít Önnek a hétköznapokban a klíma, ha panellakásban él

Ha panellakásban él, akkor Ön tudja a legjobban, hogy mennyire át tud melegedni az otthona, amikor beköszönt a nyár. Mikor hazaérve végre szeretne egy kicsit hűsölni, viszont átlépve a küszöböt a hőmérséklet szinte semmit sem változik, akkor itt az ideje, hogy tegyen valamit. Ha már próbálkozott legyezővel, ventilátorral, valamint vizes törölközővel is, akkor komolyabb lépésre van szükség.

Szerezzen be egy megfelelő klímát!

Érdemes elgondolkoznia azon, hogy minél előbb beszereltessen egy klímát, hiszen így soha többé nem kell majd aggódnia a forró nyári napok miatt. Fontos kiemelni, hogy egy néhány évvel ezelőtt bevezetett klíma szerelés szabályozás szerint ma már nem sétálhat be egyszerűen egy üzletbe és szereltethet be egy klímát.

A klíma vásárlásának és beszereltetésének menete

A szabályozás értelmében egy üzlet vagy eladó kizárólag abban az esetben értékesíthet magánszemélynek klímaberendezést, ha a birtokában van egy tanúsítványt, amellyel azt igazolja, hogy szakértő fogja majd telepíteni a berendezést. Ám e dokumentum beszerzésének is van egy menete. Mindenekelőtt a klímát szeretne az otthonába, szükséges kiválasztania egy vállalkozást, amelyet szívesen megbízna a feladattal. Ha még nem dolgozott korábban ezzel a céggel, érdemes a klímavédelmi hatóság honlapján található adatbázis segítségével ellenőrizni, hogy valóban rendelkezik-e a vállalkozás a megfelelő képesítéssel. Ezt követően ha felvette a kapcsolatot a céggel, ők előzetesen ellátogatnak oda, ahova a klímát szeretné beszereltetni, majd kiállítják az Ön számára azt a dokumentumot, mellyel megvásárolhatja a megfelelő berendezést. Ez nyilván nem kis idő, hiszen csak ezek után kezdődhet meg maga a beszerelés. Azonban nem feltétlenül kell végig csinálnia ezt a hosszadalmas procedúrát egyedül. Van néhány olyan klímaszereléssel foglalkozó, szakképzett vállalkozás, ahol nem kell heteket várnia arra, hogy egyáltalán megvásárolhassa a szerkezetet.