Itatópohár már féléves kortól

Egy jó kialakítású itatópohár segítségével könnyedén, szinte észrevétlenül lehet átszoktatni a babát a cumisüvegről a pohárra. A tápszeres babák esetében egyértelmű, hogy a tápszert továbbra is cumisüvegbe kapják, azonban fél éves kortól már ajánlott az egyéb italokat itatópohárból adni.

Azoknál a babáknál, akik csecsemőkorban nem kaptak cumisüveget ne is szoktassuk hozzá a cumisüveghez, egyből az itatópoharat használjuk. Kezdetben a baba biztosan idegenkedni fog az újfajta itatási módtól, azonban ne adjuk fel, legyünk kitartóak, hiszen előnyős és praktikus ezeknek az eszközöknek a használata.

Elsőre érdemes vizet tenni a pohárba és nem teát vagy gyümölcslevet, mert ha azt szokja meg a baba, hogy az innivaló, valami édes, ízes dolog, akkor a későbbiekben könnyen rászokik majd az egészségtelen, cukros üdítőitalokra a víz helyett, és nem utolsó sorban a víz sokkal jobban oltja a baba szomját. Az itatópohár használatának nagy előnye, hogy a baba foga nem ázik a különböző levekben, és utazás során könnyen lehet tárolni benne az innivalót, mivel nem csöpög, folyik, maximálisan zár.

A pohár szája úgy van kialakítva, hogy cseppmentesen tárolható legyen és a felnőttekhez hasonló ivásra szoktat rá. Az itatópohár ugyanakkor abban is segít, hogy a baba könnyedebben tanulja meg a rendes pohár használatát, ugyanúgy, mint a poharat az itatópoharat is tartani kell, tehát magát az alap mozgást már idejében elsajátíthatja. Mindenképpen ajánlott az itatópohár használata már fél éves kortól, hiszen csak pozitív hatással van a babára.